Sun satser på x86-virtualisering

Sun Microsystems virtualiseringsprodukt for x86 heter xVM og er basert på open source-prosjektet Xen. I tillegg har selskapet annonsert xVM Ops Center, som tar seg av selve administrasjonen av den virtuelle infrastrukturen: overvåkning, oppdatering samt oppdagelese og installasjon av nye hardware-enheter.

En verdig konkurrent å sammenligne med kan være VMware ESX og Virtual Center.

Sun frigir Ops Center under open source-fanen på OpenxVM.org der den naturligvis kan lastes ned gratis. Den kommersielle versjonen vil imidlertid få en prislapp på ca. 10 000 amerikanske dollar og deretter inntil 350 dollar pr. år avhengig av funksjonalitetsnivå.

Denne prisen inkluderer installasjonshjelp og opplæring i bruk av virtualiseringsplattformen.

Alle komponentene i xVM er enda ikke tilgjengelig i skrivende stund. Ops Center rapporteres å være klar for bruk i begynnelsen av januar, mens resten av porteføljen skal være klar for produksjon i løpet av 2. kvartal 2008.

Ops Center blir posisjonert som et produkt for selskaper der man har fra 100 servere eller mer. Referanseinstallasjoner med mer enn 1000 servere skal visstnok finnes, ifølge Sun.

Sun Microsystems er også en trofast VMware-partner og bør nok derfor sørge for at xVM ikke overlapper alt for mye med denne plattformen.

(Kilde: Internetnews, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen