Sun satser på blad-servere i 2006

For et par år siden prøvde Sun seg i blad-markedet uten noen spesielt stor suksess. Det skal sies at blad-markedet på den tiden var relativt lite modent, noe som førte til at de fleste aktørene mislyktes. I dag er situasjonen og behovet et helt annet.

Dersom spådommene slår til, vil hver tredje server solgt være en blad-server i løpet av en treårsperiode.

IBM topper blad-markedet med BladeCenter og har 44 prosent markedsandel. Samtidig er det også interessant å legge merke til at halvparten av blad-serverne kjører en eller annen form for Linux.

På sikt betyr dette at Linux vil få en enorm vekstfordel på global basis dersom blad-servere virkelig slår igjennom. Poenget med blad-servere er å samle fleste mulig komponenter på minst mulig plass - serverne kan til og med dele enkelte komponenter som nettverksutstyr og strømforsyninger.

Sun Microsystems har ikke gitt noen detaljer for hvordan deres nye blad-system vil være. Selskapet kommer til å lansere serien til neste år. Det eneste som talsmenn har bekreftet er at de nye systemene vil være fysisk høyere og dermed gi plass til mer "jern" (kraft).

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen