Sun satser på 2- og 4-veis Opteron

John Loiacono, vise-president i Sun, bekreftet ovenfor pressen denne uken at fokuset fremover ligger på 2- og 4-veis servere. Sun har inngått et tett samarbeid med AMD og satser på å bli en av de mest fremtredende serverleverandørene som kjører Opteron.

Selskapet kommer selvsagt fortsatt til å promotere sin egen SPARC-arkitektur, men har innsett at man trenger en noe mer "folkelig" plattform for å vende tilbake til grønne tall i regnskapet.

Intel har tradisjonelt vært en arg konkurrent for Sun Microsystems, noe som førte til at man aldri tok noe stort initiativ til å satse på x86. Det kan være nettopp dette som er grunnen til at AMD gjør stor suksess, ettersom de representerer noe Intel foreløpig ikke kan tilby.

Solaris 9 for x86 var det sterkeste tegnet på at Sun omfavner x86-plattformen. I løpet av 1. halvdel 2004 kommer det også en spesiell versjon for AMD64. Sun skiftet faktisk strategi for Solaris forrige uke og tilbyr nå alle versjoner av operativsystemet gratis. Du kan lese mer om dette her: Gratis nedlasting av Sun Solaris for x86.

Loiacono sa til Internetnews denne uken at de har dusinvis av selskap som står klare til å kjøpe serverløsninger allerede før de er lansert og han ser derfor meget positivt på fremtiden.

 

(Kilder: AMD, Internetnews, Sun)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen