Sun retter kreftene mot Red Hat

Poenget med det nye abonnementssystemet til Sun Microsystems på Solaris 10, er først og fremst å øke attraktiviteten sammenlignet med konkurrerende "high-end" Linux-løsninger. Red Hat betraktes nok som den største konkurrenten med sin Enterprise Linux 3.0.

Sun presenterte for kort tid siden en versjon av Solaris som kjører på x86 CPU. I tillegg planlegges det å lansere en egen versjon for AMD64 i løpet av året.

Man søker nå å sette søkelyset på en bedre prispolitikk enn det eksempelvis Red Hat kan vise til. Måten Sun vil løse dette på er å skalere prisen etter antall ansatte som respektiv bedrift sysselsetter. I praksis betyr dette at terskelen for små bedrifter vil bli lavere. En bivirkning av dette vil naturlignok bli større spredningsgrunnlag for Solaris 10.

Det er enda ikke kjent nøyaktig hvor mye Sun kommer til å kreve pr. ansatt, men ifølge et intervju med Stefan Schwartz vil dette trolig bli avklart i løpet av april. I samme intervju sa han også at poenget med hele systemet var å bevise at Solaris koster mindre enn Linux. Til informasjon kan det nevnes at en tilsvarende Red Hat Enterprise Linux koster fra 799- til nærmere 3000 amerikanske dollar.

 

(Kilder: Cnet, Red Hat, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen