Sun Opteron-server neste måned


Sun v20z (Opteron)

Suns nye Opteron-servere er designet av Andy Bechtolsheim og vil trolig føre til at selskapet virkelig blir en konkurrent å regne med i Opteron-segmentet. Bechtolsheim har rykte på seg for å være en hardwaredesigner av ypperste klasse og det knyttes derfor store forventninger til neste måneds lansering.

De første boksene blir enten 1U eller 2U og leveres med dobbelkjerne Opteron-prosessorer. Ifølge The Register kommer introduksjonen til å være 12. september. Samtlige skal være leveringsklare i september eller oktober.

Tidlig 2006 kommer man også til å lansere et 4U-system med åtte prosessorsokler. 1U/2U-versjonene har to fysiske CPU-sokler.

"Becky Boxes" skulle egentlig ha blitt lansert tidligere i år, men har stadig blitt utsatt - kanskje fordi man ville gi dobbelkjerneprosessorene litt tid i markedet?

Suns nye bokser vil naturligvis bli høyaktuelle konkurrenter til andre leverandørers Xeon-servere. Ved årsskiftet forventes storintroduksjon av dobbelkjerne Xeon-servere, siden Intel har fremskyndet lanseringen .

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen