Sun Microsystems slår tilbake

Det har stadig blitt meldt negative nyheter om Sun Microsystems dette året. De røde tallene har fulgt selskapet i lang tid og attraktiviteten til Sparc-plattformen synes ha sunket betydelig. Problemet har også vært prisen på Sparc-serverne, ligger betydelig høyere enn eksempelvis tilsvarende produkter basert på AMD Opteron.

Dette er nok kanskje også grunnen til at Sun har kastet seg på Opteron-bølgen og vil tilby servere basert på denne arkitekturen. Som om ikke dette var nok, vil Solaris 10 trolig bli lansert for AMD64. Dersom man har lyst å ligge i forkant av utviklingen og prøve operativsystemet før det blir lansert, kan man melde seg på Software Express for Solaris. Operativsystemet vil trolig bli lansert i fullversjon kommende sommer.

Dersom du vil lese mer om Solaris 10, finner du mer hos Ace's Hardware.

Sun har sannsynligvis gjort det riktige ved å satse på AMD Opteron og melder seg dermed inn i klubben sammen med IBM og HP. Hele verden, unntatt Intel og Dell, lanserer Opteron-servere - hvorfor ikke Sun også? Sun Microsystems er fortsatt et meget sterkt merkenavn og Opteron har allerede begynt å tale for seg selv. Dersom prisen blir den rette og distribusjonskanalene er effektive, kan Sun igjen bli en farlig aktør i servermarkedet.

Tidligere denne uken ble det rapportert at Sun er i forhandlinger med China Standard Software Company, som gir potensiale til å installere Sun Java Desktop System (Linux desktop) på hele 200 millioner desktop-maskiner. Den offisielle lanseringen av JDS er lagt til 12. desember. Du kan lese mer om dette her: Sun Java Desktop System. OSNews har postet en test av beta-versjonen: First Look At Sun's Java Desktop System.

Sun har også inngått avtale med AOL om å "bundle" StarOffice (konkurrent til MS-Office) på en rekke "low-end" PC-er.

Dersom Sun kan samle alle trådene og sette stø kurs, er det ingen umulighet at selskapet kan bemerke seg på flere nivåer neste år: Linux, Java, Opteron-servere og Solaris 10.

 

(Kilder: Ace's Hardware, OSNews, Sun, Techweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen