Sun lanserer "Niagara"-servere

Denne uken lanserer Sun Microsystems to servere basert på sin nye UltraSparc T1-prosessor - også kjent under kodenavnet "Niagara".

"Niagara" er selskapets neste-generasjons prosessor som har vært på veikartet i mange år. Selve prosessoren har åtte-kjerners design og har et totalt effektforbruk på bare 72W.

T2000 er tilgjengelig i skrivende stund til en veiledende pris som starter på 7795 amerikanske dollar. T1000 er et "low-end"-system som kan kjøpes fra 2995 amerikanske dollar i første kvartal 2006. Totalt effektforbruk inkludert disk, minne, osv. ligger på henholdsvis 325- og 180W.

Neste år vil Sun introdusere bladservere basert på UltraSparc T1, mens man i 2007 vil oppgradere prosessorarkitekturen til "Niagara II". Viktig med denne er støtte for MP, noe som gjør at man sette mer enn én fysisk brikke i systemene.

UltraSparc T1 vil også selges med fire- og seks kjerner til noe lavere pris. Budsjettmodellen vil kjøre på 1 GHz.

Ytelsestallene for "Niagara" er interessante og prosessoren ser ut til å gjøre det bra på Java-ytelse. Det er imidlertid mange som er skeptiske til Suns nye prosessorarkitektur.

Hewlett-Packard har lagt ut en svært kritisk artikkel på sine nettsider som setter en del spøsmål til "Niagara": The Real Story about Sun's Niagara

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen