Sun lager Opteron-OS

SuSE har allerede annonsert sin 64-bits Linux for Opteron, Red Hat vil lansere sin i løpet av oktober, FreeBSD finnes i "Technology Release" og Microsoft kommer til å slippe en eller flere Windows-versjoner i 2004.

Sun har tidligere vist stor interesse for Opteron og sa tidlig i år at det ikke var utenkelig med en egen Solaris-versjon for flaggskipet til AMD. Det bekreftes nå fra selskapets Jonathan Schwartz at Sun garantert kommer til å lansere Solaris for Opteron i løpet av neste år. Grunnen til at Sun valgte å gjøre dette, skal være av ytelsesmessige årsaker og en Schwartz sa til Cnet at dette var det mestytende systemet man til nå hadde vurdert.

Det ryktes at Sun ikke har hatt noe spesielt godt år og sliter litt med økonomien samt å gjenvinne balansen i markedet. Selskapet er under harde angrep, både fra IBM, HP og Microsoft - spesielt med tanke på konkurranse på serverprodukter.

En meget stor fordel med Opteron er det gode forholdet mellom pris og ytelse. Kanskje er det nettopp dette som skal til for at Sun igjen skal tjene penger? På toppen av dette kommer selvsagt fordelen med at man kan kjøre både 32-bits og 64-bits software, side om side - uten å inngå kompromiss på ytelse (eksempelvis sammenlignet med Itanium 2).

Sun kommer til å fortsette sin Java-strategi og søker å flytte folk over til Java Enterprise System fra henholdsvis IBM WebSphere og Microsoft Exchange.

Den første test-versjonen av Sun Solaris for Opteron vil være tilgjengelig 1. kvartal 2004. "Final version" vil bli lansert senere samme år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen