Sun kjøper Storagetek

StorageTek er spesialist på lagringsløsninger og konkurrerer blant annet med EMC og Network Appliance i dette segmentet. StorageTek tilbyr en rekke forskjellige tjenester både for arkivering, online tjenester, beskyttelse og administrasjon.

Det meldes nå i pressemeldinger at Sun Microsystems vil kjøpe StorageTek for 4,1 milliarder amerikanske dollar. Dette betyr i praksis at selskapet styrker ryggraden betraktelig og vil utgjøre en enda farligere konkurrent til IBM, HP, Dell og EMC.

Sammenslåingen av de to selskapene vil føre til at Sun blir en av de største leverandørene av totalløsninger for lagring. De to selskapenes lagringsprodukter vil bli slått sammen og solgt av en felles salgsavdeling.

Pr. dags dato sysselsetter StorageTek omtrent 7100 personer på verdensbasis og har en pengereserve på 1,1 milliarder amerikanske dollar.

StorageTek har tidligere hatt et meget godt forhold til Sun Microsystems. Selskapet har også et forhandlersegment som blant annet omfatter Hewlett-Packard, Siemens, SGI og Unisys.

Kritikere har uttalt at de observerer med spenning hvorvidt Sun klarer å utnytte de ressursene som ligger i StorageTek. De siste årene har Sun nemlig vært noe preget av dårligere fremdrift og inntjening enn tidligere. Forhåpentligvis vil alliansen Sun/StorageTek vil føre til et enda mer spennende lagringssegment og kanskje presse prisene ytterligere ned på slike løsninger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen