Sun investerer i MySQL

For kort tid siden ga Sun Microsystems inntrykk av at de ville satse 2 miliarder dollar på å komme seg inn i virtualiseringsmarkedet. Det skal imidlertid påpekes at selskapet regner Java Virtual Machine, en teknologi som har blitt utviklet siden 1990-tallet, som virtualisering. Det er derfor neppe noen fare for at man går i strupen på VMware, Citrix Xen, Microsoft eller lignende.

Tidlig i januar kjøpte Sun opp MySQL AB for 800 millioner amerikanske dollar. Det blir også sporadisk nevnt ytterligere 200 millioner i opsjoner, men detaljene rundt dette er ikke kjent. Totalsummen blir uansett oppgitt til 1 milliard dollar.

Det er viktig å få med seg at Sun vil kjøpe tilbake aksjer for samme verdi, og man har som mål at det skal kjøpes for 800 millioner allerede i år.

Siden regnskapene i de to selskapene nå kan flettes sammen, forventes det at Sun øker sin omsetning med 1 prosent, der 40 prosent av dette utgjør tjenester (konsulenter og programvare).

Sun vurderer nå å gjøre MySQL til en standard del av sin egen Web 2.0-portefølje. Det virker absolutt logisk, siden MySQL er "selve webdatabasen", som enhver webapplikasjon med respekt for seg selv bør støtte.

Jonathan Schwartz, CEO i Sun, kommenterte på Oracle Openworld at alt selskapet gjør for tiden dreier seg på en eller annen måte om virtualisering. Her er det flere ting å velge mellom: Java VM, Containers, xVM og xVM Ops Management.

Det er fortsatt litt uvisst hvordan Sun vil bidra til at MySQL vokser videre, men selskapet har en rekke programvareprodukter og prosjekter som det er nauturlig at databasen leveres sammen med, f.eks. Solaris.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen