Sun fullfører "Niagara"

"Niagara" er basert på arbeid først påbegynt av Afara Websystems, men disse ble kjøpt opp av Sun i 2002. Prosessoren skal etterhvert innlemmes i selskapets UltraSparc-serie. Det er foreløpig ikke kjent hva prosessoren faktisk vil bli navngitt.

Det meldes nå at Sun fullførte designet på "Niagara" denne uken, noe som gjør den klar for neste steg i prosessen. Den skal nå testes og prototypes, noe som gjerne tar ca. ett år. Vi kan dermed regne med å se servere basert på "Niagara" i begynnelsen av 2005.

Prosessoren er implementert med hele åtte kjerner og burde derfor være en meget god konkurrent til dual-kjerne prosessorer fra IBM, Intel og AMD.

Gartner Group publiserte for kort tid siden er rapport som var meget kritisk til Sun sin prosessorstrategi, spesielt siden både UltraSparc V og Gemini ble droppet. Hovedpoenget var at Sun ikke syntes å klargjøre fremtiden og lot kundene satse på UltraSparc IV, for videre å ikke komme med noen omfattende oppgradering før 2006/2007. Man fryktet dermed at UltraSparc IV ville bli et dårlig valg.

Ved å fullføre designet på "Niagara" har man vel delvis tilbakevist noen av Gartner sine påstander, men det er fortsatt en god stund igjen til lansering. Sun har ikke vært spesielt god til å overholde tidsfrister og "Niagara" kan derfor like gjerne bli lansert mot slutten av 2005. Positivt er det ihvertfall at det "skjer ting" hos Sun.

 

(Kilder: Cnet, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen