Sun forbereder CPU med åtte kjerner


UltraSparc IV - forgjenger til "Niagara"

De første serverne basert på "Niagara"-prosessoren vil være klar for lansering i løpet av neste år. Sparc fikk et lite tilbakeslag i 2004, da det ble klart at Sun ble nødt til å droppe UltraSparc V. Selskapet lover at neste-generasjons prosessorer skal bli bedre.

Det finnes faktisk allerede testmodeller av "Niagara" og dersom vi skal tro Suns egne uttalelser skal denne fungere helt utmerket. "Niagara" kommer til å debutere med ny teknologi - Chip MultiThreading (CMT). I praksis betyr dette at prosessoren blir implementert med flere kjerner og hver av disse kan eksekvere flere tråder på samme tidspunkt.

"Niagara" rapporteres å få hele åtte kjerner der hver kjerne kan eksekvere 4 samtidige tråder, noe som totalt gir et potensiale på 32 parallelle jobber. Den første versjonen vil bli utviklet med 90 nm-teknologi.

Samtidig som dette skjer har Sun Microsystems vist stor vilje til å bruke AMD64-plattformen. Senere i år kommer selskapet til å lansere "high-end"-servere basert på Opteron.

I løpet av sommeren kommer Sun til å sette opp titalls "Niagara"-servere der offentligheten kan få tilgang for å teste produktet og se hvordan åtte kjerner vil fungere i praksis. Dagens applikasjoner vil kunne kjøre greit på de nye prosessorene, men vil trenge noen modifikasjoner for å kjøre optimalt.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen