Sun-fragmenter forsvinner litt etter litt

Oracle er vanligvis god på å konvertere oppkjøp til lønnsomhet, men med dette er det også en betydelig risiko at noe forsvinner ut døra. I de tilfellene man jobber med open source-teknologi gjenskapes vanligvis konseptet under en annen fane.

Forrige uke ble det klart at JRuby forsvinner fra Sun etter at de tre kjerneutviklerne tok avgjørelsen på å finne seg et annet sted. Java-versjonen av Ruby vil bli videreført hos Engine Yard i San Francisco, som har spesialisert seg på foretningsapplikasjoner skrevet i Ruby.

Oracles Larry Ellison lovte på JavaOne å støtte Java fullt ut, men det ser ikke ut til å være å unngå at Sun må tåle at en del fragmenter forsvinner.

Forhåpentligvis klarer Oracle å holde på kjerneteamet i Java, noe som er betydligere viktig enn det meste annet.

Det har fortsatt vært ganske stille rundt hva som skjer videre med all Sun-teknologien. Trolig kommer Oracle til å holde Suns produkter og tjenester gående "as is" en liten periode til før det skjer noe.

Dersom vi ser på de andre oppkjøpene til Oracle, har selskapet hatt en sterk tendens til å øke vedlikeholdslisensene ganske betydelig. Det gir neppe riktig signal til eksisterende Sun-kunder å gjøre dette slik tidene er akkurat nå, men kanskje til neste år dersom man samtidig har en klar plan for hva som skjer videre.

JRuby vil ihvertfall fortsatt eksistere, men vil ikke lenger være et Sun (Oracle)-drevet prosjekt.

Vi er fortsatt spent på å se hvorvidt Glassfish, Jbeans og lignende kan lide samme skjebne.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen