Sun, Fujitsu slår sammen servere

Advanced Product Line kommer til å erstatte Sun Fire og Fujitsu Primepower serverserier. I praksis slår man sammen sine Sparc-servere, slik at de kan kjøre samme type software.

Det var først i fjor at Sun og Fujitsu fikk opp øynene for et mulig samarbeid. Poenget med denne avtalen er naturlig nok å øke salget. Sparc-arkitekturen har generelt møtt stor konkurranse fra bl.a. Opteron og Xeon. Til tross for økende servermarked har Sun hatt store problemer med å holde de røde tallene unna.

APL vil bli basert på Fujitsu sin Sparc64 VI, som enda ikke er lansert. I tillegg skal begge de to selskapene selge de kommende "Niagara" og "Rock" prosessorene fra Sun. I en overgangsfase skal Sun også selge Fujitsu sin Primepower-serie.

Fujitsu kommer til å konsentrere seg om å designe "high-end" systemer i samarbeid med Sun. Sistenevnte skal også lage "low-end" systemer. Selve prosessoren vil bli produsert hos Fujitsu. Kanskje vil dette samarbeidet føre til at Sparc igjen blir mer konkurransedyktig? De to selskapene påstår at denne prosessorarkitekturen vil bli enda mer aktuell fremover og at samarbeidet vil gi inntekter i løpet av neste år.

For litt over én måned siden ble det kjent at UltraSparc V og "Gemini" aldri vil bli lansert. I etterkant har det blitt spekulert mye i hvorvidt Sun virkelig har kontroll på det som skjer fremover. Samarbeidet med Fujitsu kan kanskje se ut til å redde hele Sun sin Sparc-fremtid.

 

(Kilder: Cnet, Fujitsu, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen