Nytt PC-spill vi hjelpe mobbeofre
Teknofil
(Bilde: Kickstarter)

Nytt PC-spill vi hjelpe mobbeofre

Anti-mobbespillet SumoBoy trenger en «kickstart» for å blir ferdig.

Mobbing er et tema som treffer mange, og som det fra før er mye fokus på. Noe av utfordringen er å møte barn og unge på en arena hvor de føler tilhørighet, og kanskje kan dataspill være en slik arena for en del.

Det håper i alle fall spillutviklerne i TAPRR, som er i gang med å utvikle PC-spillet SumoBoy. Nettstedet Polygon skriver at utviklerne selv mener dette er det første historiebaserte anti-mobbespillet som noensinne har blitt laget. De har hentet inspirasjon fra blant annet The Legend of Zelda, Bastion og Diablo III, både når det gjelder kameravinkel, stilart og såkalt «gameplay».

Historien går i korte trekk ut på at den foreldreløse gutten Oji, som blir mobbet av plageånder, legger ut på en reise for å finne faren sin – en mystisk Sumo-kriger. På veien hjelper Oji folk han møter med deres problemer, og til samme tid lærer han å bryte fri og håndtere sine egne.

Utviklerne har forskjellig bakgrunn, men flere har jobbet for eller mer blant annet Konami, Namco Bandai, Warner Brothers, Disney, DC Comics og Dreamworks. For å fullføre SumoBoy-spillet trenger de 100 000 australske dollar, tilsvarende 551 000 norske kroner. Det beløpet håper TAPRR å sanke inn via Kickstarter i løpet av den neste måneden.

OPPDATERT: SumoBoy fikk via Kickstarter bare inn en tidel av det de trengte for å lage spillet.

Her ser du litt av hva du har i vente dersom SumoBoy blir laget:

Svensk mor må punge ut for datterens Instagram-mobbing
Dømt til å betale 150 000 kroner i erstatning »

(Kilder:  PolygonKickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen