Sudoku i alles lommer

Det vanedannende japanske tallpuslespillet har tatt verden med storm de siste månedene. I både Norge, Sverige og Storbritannia er spillet voldsomt populært, og tatt igjen klassikere som Tetris og Poker.

 

Sudoku er sommerens store suksess, og i løpet av juli måned solgte Aspiro rundt 20.000 Sudoku-spill i Sverige og Norge, noe som gjør at spillet gikk fra en niendeplass til å toppe salgslistene til Aspiro.

 

- Mobilunderholdning har en enorm gjennomslagskraft i Norge, og norske mobilbrukere står for rundt 60 til 70 prosent av dette salget, sier spillansvarlig i Aspiro Jørgen Eng til Mobilen.no


Feel-good
Selv om Sudoku beskrives som et typisk ”kose-seg-spill”, perfekt for late dager i sommersolen, kan Eng fortelle at augustsalget er tilnærmet likt samme nivå som tidligere i sommer, og at Sudoku-hypen på langt nær er over.

- Sudoku er definitivt det spillet vi selger mest av i Norge for tiden, og nordmenn liker å kjøpe moro til mobilen, sier han.

Det går an å spille Sudoku både i avisen, på internett og på mobilen, og Eng tror Sudoku vil bane veien for at flere oppdager mobilspill og trykker dem til sin mobil.


- Flere og flere oppdager mobilspill, og ser hvor enkelt det er å installere, og hvor lett det er å bruke, sier han.

 

Til sammen har Aspiro, og datterselskapene Inpoc og Cellus rundt 60 prosent av mobilspillmarkedet i Norge. Sudoku fungerer både avanserte og enkle mobiltelefoner og koster 29 kroner å laste ned.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen