Test

Suburban Girl

Sarah Michelle Gellar er forholdsvis godt kjent fra serien ”Buffy the Vampire Slayer”. Etter den har hun hatt en mengde småroller, hvorav den mest minneverdige muligens var i ”TMNT”, hvor hun var stemmen til April O´Neil. Det at hun velger å takke ja til å være med i ”Suburban Girl”, etter å ha lest et manus som burde vært forlagt på en offentlig dass i Hollywood, og muligens også har blitt det, for så å bli funnet, lover ikke godt for Gellars videre karriere. At Alec Baldwin har sagt ja til å være med kan ikke bety annet enn at han har blitt altfor gammel eller vært altfor full.

La oss få det overstått...

Kjære Sarah Michelle, dette er ganske håpløse greier.
Kjære Sarah Michelle, dette er ganske håpløse greier.

”Suburban Girl” utgir seg for å være en romantisk komedie. Det finnes veldig mange gode romantiske komedier, f.eks. ”Notting Hill” og ”Love Actually”, bare for å nevne to som tilfeldigvis inkluderer Hugh Grant. Det er noe eget med en god romantisk komedie – du vet som regel så altfor godt hvor det hele ender, likevel blir du tatt med på en følelsesmessig berg- og dalbanetur, uten å måtte oppleve hele det umenneskelige slitet kjærligheten er (fyll inn bitter krampegråt her) selv.

Men fallhøyden er så stor, så stor. Og ”Suburban Girl” faller så dypt, så dypt. For denne filmen er verken romantisk eller morsom. Selv lo jeg én gang, og det var mer av Gellars håpløse replikkfremførelse enn av det hun faktisk sa. Filmen er faktisk ikke så fryktelig forutsigbar, men når du tar deg selv i å tenke at det hadde vært bedre om den var det, så er jo ikke dét en god ting heller.

Latterlig litteraturflørt

Det desidert verste med denne mølja er manuset. Filmen handler i bunn og grunn om ei teit berte fra forstaden som vil opp og frem i forlagsbransjen. Hun møter i løpet av de første ti minuttene en eldre herremann ved navn Archie Knox (Baldwin), og de finner selvsagt tonen. Etter 22 minutter og 10 sekunder kommer det første, lidenskapsløse og dørgende kjedelige kysset, og ikke lenge etter dukker den første konflikten opp. Siden filmen skal foregå i forlagsbransjen, er den spekket med håpløse og påtatte litterære referanser. Bare å høre på hvordan Brett, som Gellar heter i filmen, og Archie Knox snakker om vestens litterære kanon får innvollene til å vrenge seg, overlevelsesinstinktet til å slå inn for fulle mugger og fingrene til å gripe krampaktig etter fjernkontrollen.

Skuespillet i denne filmen kan på ingen måte kalles for godt.
Skuespillet i denne filmen kan på ingen måte kalles for godt.

Forholdet mellom Brett og Archie fremstår, som kysset, som fullstendig lidenskapsløst. Arbeidsplassen til Brett fremstår som fullstendig usannsynlig. Forholdet mellom Brett og faren kunne vært interessant å utforske ytterligere, men da heller av PP-tjenesten enn av en filmskaper. Samtlige bifigurer er fullstendig intetsigende.

Og, noe jeg nesten hadde fortrengt, filmen er delt opp i kapitler, alle med navn etter det som liksom skjer i løpet av de neste ti minuttene. Omtrent som i en såkalt ”chick-lit”-bok altså. Og for å øke kredibiliteten har filmfolket prestert å slenge inn et sitat her og der, f.eks. fra T.S. Elliott: «Some editors are failed writers, but so are most writers.» Filmskaperne har faktisk klart å gjengi sitatet feil. Men det akter jeg ikke nedverdige meg til å gjøre.

Det er kun én positiv ting å si om denne filmen: Rent teknisk er den ålreit.

Konklusjon

”Suburban girl” er en av de filmene som er så elendige at de kan ha et visst underholdningspotensiale i rett selskap. Omtrent som den forferdelige ”The Devil Wears Prada” (jada, jada: Streep var helt rå, men det hjelper lite...). Men da, paradoksalt nok, fordi dette er en ordentlig dårlig film. Urgh.

Suburban Girl   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen