Styrte trafikklysene

Jason Niccum fra Longmont i Colorado var lei av å alltid komme for sent til jobb på grunn av trafikken. Løsningen fant han for 100 dollar på eBay.

Her fikk han tak i en Opticon, som er en trådløs sender som vanligvis kun brukes av utrykningskjøretøy fra politi-, brann- og helsevesenet. Senderen har étt formål - å skifte trafikklysene fra rødt til grønt. Dermed kunne Niccum kjøre til jobben uten forsinkelser, noe han gjorde hver dag i over to år.

Byarkitektene i Longmont fattet mistanke etter å ha lagt merke til gjentatte forstyrrelser i trafikken langs Niccums jobbrute - på samme tidspunkt hver morgen. Derfor ble det satt opp videoovervåkning for å finne synderen.

Avslørt av videokamera
Det tok ikke mange dager å avsløre Niccum, ettersom videoopptakene viste den samme hvite pickupen passere alle lyskryssene samtidig som det ble grønt. Han ble deretter kontaktet av politiet, som gav ham en bot på 50 dollar, og konfiskerte Opticom-en.

Niccum sa i et intervju med Reporter-Herald at han følte seg heldig som slapp unna med en liten bot, og ikke engang fikk en anmerkning på sertifikatet sitt. - I løpet av de to årene jeg hadde den tingen, betalte den seg selv, avsluttet han.

Nå skal alle trafikklysene som har Opticom-mottakere oppgraderes, for å unngå lignende tilfeller i fremtiden. At en person kan skifte til grønt lys på ett sekund skaper naturligvis nok av farlige situasjoner, ettersom det ikke følger det vanlige mønsteret bilistene er vant med.

(Kilder: CNN, Reporter -Herald, Loveland FYI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen