Styr videoopptakene med mobilen

Du kan riktig nok verken se programmene eller lagre dem på mobilen. Men har du en satellitt-tuner med harddiskopptaker eller en internett-tilknyttet personlig videoopptaker (PVR) skal du kunne få hele den elektroniske programguiden på telefonen din, inkludert muligheten for å sette i gang opptak.

Mens det tidligere er utviklet programvare som gjør at du kan bruke telefonen som infrarød fjernkontroll dreier det seg denne gangen om en tjeneste som skal virke uansett hvor i GSM-nettet du befinner deg.

Ã…pne standarder
Applikasjonen virker på tvers av plattformer med Opera på Linux i set-top-boksen, og på mobiltelefoner med Symbian Operativsystem. Løsningen er basert på åpne standarder. I løpet av 2005 er det forventet at 11 millioner hjem vil ha byttet ut den ordinære videospilleren med PVR.

– Det tar bare noen sekunder å slå opp i den elektroniske programguiden på telefonen, og opptaket starter du med ett eneste klikk, heter det i en pressemelding fra Opera.

Løsningen åpner også for nye forretningsmodeller. Når de fleste får nær 200 kanaler å velge mellom blir kampen om markedsandeler tøff. Med mobileIPG (Mobile Interactive Programming Guide) kan de skaffe oppmerksomhet rundt sine programmer ved å sende ut MMS-meldinger til brukere av mobileIPG. Mottakeren kan så velge om han/hun vil ta opp sendingen for å se den ved en senere anledning.

Integrert
Men det er ikke bare å storme til Internett for å laste ned programvaren. - Operas system må være integrert i set-top-boksen, sier Pål A. Hvistendahl, kommunikasjons- og markedsdirektør i Opera. Operas kunder er produsenter av slikt utstyr og selskapene som legger ut informasjon til programguidene.

Tjenesten er utviklet i samarbeid med de tyske selskapene TVinfo Internet og DiscVision. 

En kort GIF-animasjon som viser hvordan det hele virker finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen