TEST: Styr unna denne samsungen
Test

Styr unna denne samsungen

Testresultater

Samsung SGH-X510

Positive ting Liten, Ser mer eksklusiv ut enn den er
Negative ting Dårlig funksjonalitet, Dårlig talekvalitet, Dårlig batterilevetid, Stort sett bare dårlig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 1
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 1
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 2

Testresultater

Samsung SGH-X510

Positive ting Liten, Ser mer eksklusiv ut enn den er
Negative ting Dårlig funksjonalitet, Dårlig talekvalitet, Dårlig batterilevetid, Stort sett bare dårlig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 1
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 1
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 2
Samsung har vært en populær aktør i markedet for basistelefoner de siste årene. Sprekt design, god kvalitet og relevant funksjonalitet har vært nøkkelordene for selskapets suksess på dette området. Derfor er det en stor overraskelse at Samsung X510 feiler på så mange måter.

Kjedelig design

Nå har det seg slik at selv det populære Samsung-designet har begynt å falme litt. Nyskapning ser ikke ut til å være noe designerne til Samsung driver spesielt mye med. Designet på denne mobilen er både kjedelig og gammeldags, selv om den kanskje gir et litt mer eksklusivt inntrykk enn man kan forvente av en slik telefon

Størrelsen er på sin side suveren. Dimensjonene på foldemobilen er på 88 x 45 x 20 millimeter og vekten er på kun 76 gram. En av de minste mobilene på markedet og allikevel ligger den godt i hånden.

Vi er imidlertid ganske skuffet over tastene. Selv om de fungerer greit til kort tekstmeldinger mangler de den responsen vi kjenner fra tidligere Samsung-modeller. Litt overraskende egentlig, spesielt siden de fleste mobiler i dag har meget gode taster.

Mangler det meste

At en basistelefon ikke er spekket med funksjonalitet er helt greit, men når det eneste Samsung kan skilte med i denne modellen er infrarød overføring og trebåndsstøtte blir det litt for snaut.

Spesielt siden den infrarøde overføringen kun kan brukes til å overføre kontakter, noe som betyr at overføringen av andre data er nytteløst, med mindre du kjøper datakit som ekstratilbehør (men da er det en langt bedre løsning å bruke disse pengene på en bedre telefon). Det vil for eksempel si at bilder som du tar med kameraet kun kan sees på med den interne mobilskjermen.

Når vi snakker om denne er det heller ikke til å komme fra at den langt fra imponerer noen. Kontrasten er dårlig og fargene er svake. Oppløsningen på 128 x 160 punkter og fargedybden på 65 000 farger burde være grei nok for en slik telefon, men den faller gjennom selv her.

Da er det for så vidt greit at kameraet kun tar bilder med VGA-kvalitet (640 x 480 punkter). Uten ekstrafunksjoner gjør det også sitt til at bildekvaliteten er kritikkverdig, selv om de beste bildene er vanskelige å vurdere siden MMS-funksjonaliteten ikke lar deg sende såpass store bilder videre.

Lite logikk og struktur

Etter så mange skuffelser burde i hvert fall menysystemet vært godt utviklet, men også her støter vi på nye problemer. Menyene er ikke like strukturerte som vi er vant til og det virker som om de mangler logikk. Samsung X510 er faktisk ikke i nærheten av de mest brukervennlige mobilene på markedet.

Telefonen er utstyrt med nesten tre megabyte minne, som er mer enn bra nok til bruksområdene. For med et mer eller mindre ubrukelig kamera, mangel på MP3-spiller, elendig ytelse (som luuker døren for mange mobilspill) og dårlig MMS-funksjon er det kanskje i overkant. Da savnes heller ikke minnekortstøtte.

Selv basisfunksjonene suger

Du tenker kanskje at dette kanskje ikke spiller noen rolle. Du skal jo tross alt bare bruke den til å snakke i. Jo da, det er for så vidt relevant det, men når talekvaliteten ikke er i nærheten av akseptabel standard og batterikapasiteten (ikke når det gjelder standbytid) er elendig, skjønner du kanskje hvor problemet ligger.

Samsung X510 skulle aldri vært produsert. Selv om telefonen kan kjøpes for i underkant av 1 000 kroner uten abonnement er dette altfor dyrt for en telefon Samsung burde holdt seg for gode til å slippe på markedet.

Som du skjønner er dette en av de telefonen du bør holde deg unna for enhver pris. Det er langt bedre alternativer der ute til samme pris. For noen hundrelapper ekstra kan du få noe går utenpå denne telefonen flere ganger.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen