Styr PCen med mobilen

Ubiquitous Viewer har Toshiba kalt det nye programmet. "Ubiquitous" kan oversettes til "allstedsnærværende", og nettopp dét er stikkordet for dette programmet. Man skal kunne bruke PCen uansett hvor man er. Det eneste som behøves er en mobiltelefon.

Ta kontrollen
Ubiquitous Viewer installeres på en mobiltelefon, samt en PC man ønsker å koble seg opp mot. Når programmet kjøres, vises en liten del av skjermbildet fra PCen, på mobiltelefonen. Man kan så flytte bildet rundt som man måtte ønske, og se andre deler av skrivebordet på datamaskinen. Mitsunobu Aoyama, direktør i Toshibas programvareavdeling, sier at programmet gjør det mulig å utføre en rekke oppgaver på PCen, for eksempel å sjekke mail, redigere dokumenter eller gå på Internett.

Wake-on-LAN er en funksjon som gjør det mulig å slå på PCen via nettverket. Med Ubiquitous Viewer installert, kan maskiner som støtter Wake-on-LAN slås på rett fra mobiltelefonen. Det skulle dermed bli helt overflødig å gå på kontoret. Man kan slå på PCen, gjøre arbeidet man skal og slå maskinen av igjen, alt mobiltelefonen mens man sitter hjemme i godstolen.

Bruker 3G-nettet
Idéen er først og fremst å kunne fjernstyre PCen over mobilnettet, men man kan også bruke en blåtannforbindelse til fjernstyringen. For å sikre hastighet nok til å overføre skjermbildet i sanntid, brukes 3G-standarden CDMA2000.

Direktør Aoyama forteller at mobiltastaturet blir til et virtuelt QWERTY-tastatur, med Ubiquitous Viewer. Man kan for eksempel la navigasjonsknappen fungere som mus, og nummertastene 1, 2 og 3 være linjeskift, tabulator og mellomrom, eller man kan sette opp snarveier og knappevalg som man selv måtte ønske.

Programmet støtter foreløpig kun PCer med Windows-basert operativsystem. Det er Japans nest største mobiloperatør som lanserer tjenesten, og Toshiba vil slippe en telefon med Ubiquitous Viewer i slutten av mars.