Styr mobilen med tegnspråk

Mobilkameraet kan brukes til en rekke ting, som å ta opp video eller stillbilder, men også som bevegelsessensor, strekkodeskanner, webkamera, videotelefoni, fakssending, iris-skanner og mye mer. Snart kan kanskje enda en funksjon føyes til i rekken, nemlig fjernstyring med tegnspråk.

Les mer:

- Ristes ved bruk
- Gjør mobilen din til en faksmaskin
- Flybilletten tilsendt mobil

Fjernstyr mobilen

Patentet beskriver en funksjon som gjør det mulig å kommandere mobilen til å utføre enkelte handlinger kun ved hjelp av tegn du danner med hendene.  Du kan altså fjernstyre mobilen uten hjelp av andre tekniske apparater. Det eneste minuset er at du må være i mobilens synsvidde. Likevel er det kjekt å kunne besvare mobilen, og sette på høyttalerfunksjon mens du gjør noe helt annet.

Det er også fordelaktig å ta gruppebilder, for "fotografen" kan alltids kommunisere til mobilen at den skal ta bilde. I fremtiden blir det kanskje vanligere å bruke mobilen som fjernkontroll til TV, lydanlegg og liknende, og da trenger du bare å peive med hendene for å skifte kanal.

Foreløpig er det bare en patent, men teknikken virker enkel nok til å implementeres i Sony Ericssons mobiler om ikke så altfor lenge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen