Her testes øyestyringen ut. (Bilde: NTT Docomo)

Styr mobilen med øynene

Den japanske operatøren NTT Docomo er kjent for å ligge langt fremme i utviklingen av mobilteknologi. Nå holder selskapets forskningsavdeling på med en ny teknologi, som skal la deg styre mobiltelefonen ved å bevege på øynene.

Konseptet høres ut som det ligger flere tiår frem i tid, men forskerne hos NTT Docomo styrer allerede i dag en musikkspiller kun ved å kikke i forskjellige retninger. Riktignok med masse ledninger hengende ned fra et digert hodesett, noe som er rimelig upraktisk å drasse med seg. Men det beviser at teknologien fungerer.

Hodesettet er satt sammen av forskjellige oppfinnelser som allerede eksisterer, der den viktigste delen er en sensor som registrerer de elektriske impulsene som aktiveres når du beveger øynene, og dermed kan beregne hvilken retning du ser.

Mange bruksområder

Bruksområdene for øyestyring er omfattende. For eksempel vil hardt fysisk utviklingshemmede kunne styre mobiltelefoner og datamaskiner uten problemer.

Teknologien vil også kunne forandre måten du knipser bilder på drastisk. Ved å montere en bevegelig kameralinse i hodesettet, vil du kunne ta bilder av forskjellige motiver, lese av strekkoder og lignende, kun ved hjelp av kikking og blunking.

Ifølge Docomo vil det første produktet som bruker teknologien være klar for massemarkedet "om noen år".

(Kilde: NTT Docomo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen