Styr Linux-helikopteret med Iphone

På elektronikkmessen CES i Las Vegas har det dukket opp et fjernstyrt helikopter helt utenom det vanlige. Med store øyne har vi sett på videoer av AR.Drone som er laget av Parrot, som normalt produserer Bluetooth-tilbehør. Helikopteret har fire rotorer og kan kontrolleres ved hjelp av akselerometeret i Iphone eller Ipod Touch via Wi-Fi. 

I tillegg har helikopteret to kameraer. Bildene fra det ene overføres til telefonen din slik at du i fugleperspektiv kan se hvor det er på skjermen til Iphone. Det andre brukes for å få helikopteret til å fly rett. 

Her er en video som viser hvordan helikopteret flys vanlig. Artikkelen fortsetter under video.

Men det er ikke nok med at du kan fly helikopteret, noe vi ser for oss er underholdende i utgangspunktet. Utvidet virkelighet, kanskje mer kjent som augmented reality, sørger for at AR.Drone byr på langt mer underholdning enn som så. 

Parrot har nemlig også utviklet noen spill. Du kan spille alene mot fiender som bare eksisterer på mobilskjermen, eller du kan spille mot en venn som også besitter en AR.Drone. 

Det blir også mulig å utvikle egne spill, og i fremtiden vil det etter alt å dømme være mulig å laste ned flere spill. For å gjøre dette mulig planlegger Parrot å publisere et eget utviklingsverktøy (API og SDK).

Vi lover å prøve å få tak i AR.Drone til test så snart som overhodet mulig.

(Kilde: Digi, Parrot)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen