Styr fjernsynet med mobilen

I går var de kjent for nettlesere, fra i dag kjent som en innovativ bedrift innenfor mobilprogrammer? Opera slår stadig inn på nye felt og kunne i dag vise frem et program for mobilen som lar deg styre din digitale TV uansett hvor du måtte befinne deg.

MobileIPG heter Operas nye øyensten som er utviklet i samarbeid med de tyske selskapene DiscVision og TVinfo internet. Programmet lar en bruker styre opptak av programmer med en Symbian-telefon. MobileIPG vil være et tredjeparts-program.

Et eksempel på hva man kan gjøre er at man kan beordre fjernsynet om å ta opp et program mens du sitter på hytten uten TV-tilgang. Dette vil i fremtiden bli mulig takket være Operas nye program og det digitale bakkenettet som planlegges i skrivende stund. Brukeren skal da kunne koble seg opp mot mobilnettet med sin mobiltelefon og så sende et signal til sin TV om at programmet som begynner om 10 minutter skal tas opp.

Opptaksfunksjonen skal ifølge Operas pressemeldning være en personlig videoopptaker (PVR), som istedenfor å lagre materiellet på bånd eller disk lagrer programmet på en harddisk.

Opera mener også at mobileIPG vil være et slags utkast på hva som kan være fremtidens TV-magasin. For når kanalutvalget stiger fra de fire landsdekkende kanalene til flere hundre digitale, er det klart at programoversikten i avisen fort kan bli litt i minste laget.

Foreløpig er mobileIPG ment mer som et utkast enn et ferdig produkt for forbrukermarkedet, så det vil nok gå en tid før mobileIPG eller noe lignende havner på markedet. Ønsker man mer informasjon kan man se på denne GIF-demonstrasjonen av programmet, eller besøke Operas egen hjemmeside.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen