Styr kameraet med øyet
(Bilde: mimizou.com, Akam.no)

Styr kameraet med øyet

Er dette fremtiden?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dagens digitale tidsalder er fortidens kamerakonvesjoner i ferd med å bli endret. Det er ikke nødvendigvis en fysisk knapp man må trykke inn for å ta et bilde slik man ofte forbinder med fotografering. Omtrent fra fotografiets fødsel og frem til i dag har fotografering vært forbundet med å trykke eller holde inne en knapp for å starte en kameraeksponering. Med trykkfølsomme skjermer som det blir mer og mer vanlig å implementere på digitalkameraer i dag trenger man nå bare å trykke et sted på skjermen for at kameraet skal ta et bilde.

På den nye kameramodellen MV900F fra Samsung kan man til og med ta et bilde ved å vinke til kameraet. Men hva om man kunne styre et kamera bare med hjelp av øyet? Denne ideen fanget interessen til ingeniør og produktdesigner Mimi Zou, som bestemte seg for å jobbe med et slikt konsept.

Les også: Styr kamera med håndbevegelser

mimizou.com.
mimizou.com.Foto: mimizou.com

Les også: Knips bilder med fingrene

Konseptet Iris.
Konseptet Iris.Foto: mimizou.com

Konseptet er i en utviklingsfase, men selve ideen om å styre et kamera med hjelp av øyet er forsåvidt ikke et nytt konsept. Canon implementerte en slik teknologi i noen av sine filmbaserte speilrefleksmodeller på 1990-tallet. Disse modellene var i stand til å gjenkjenne hvor i søkeren fotografen så, for deretter å sette fokus på dette punktet. Dette var i utgangspunktet myntet på sportsfotografer, som ofte skiftet fokus ofte under fotografering.

Ble du inspirert og fascinert over prosjektet til Mimi Zuo? Under kan du se en video som viser hvordan kameraet er tenkt å fungere i praksis:

Iris by Mimi Zou from Dezeen on Vimeo.

Kilde: www.petapixel.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen