Retningen til Twitter-kakkerlakken styres via kommandoer på Twitter. (Bilde: Crave CNET / YouTube)

Styr kakerlakken via Twitter

Dine tweets bestemmer hvor insektet tar veien.

Kakerlakker er kanskje ikke det lekreste vesenet på denne kloden, men de later til å være populære i miljøer som liker å eksperimentere med energi, data og kontrollmekanismer.

Tidligere har det vist seg at det går an å høste elektrisitet fra insektene, og at de har en forkjærlighet til Lady Gaga.

Elektronisk ryggsekk

Sist ute i den eksperimentelle kakerlakkverdenen finner vi kunstneren Brittany Ransom, som har skapt installasjonen «Twitter Roach» – Twitter-kakerlakken.

Her trasker en kakerlakk med litt elektronikk på seg rundt, mens den mottar kommandoer fra tweets på den populære mikrobloggtjenesten.

Kakerlakken har på seg en elektronisk «ryggsekk» kalt RoboRoach. Denne er festet til insektet og stimulerer følehornene, slik at det beveger seg dit stimulien foregår. Du kan med andre ord bestemme hvor kakerlakken skal ta veien med et tastetrykk.

Ransom har tatt steget videre fra RoboRoach-konseptet og tilføyd litt egen maskinvare og skreddersydd programvare for å koble insektet opp mot Twitter.

Kunstutstilling

Resultatet ble vist fram på kunstutstillingen «Life, in some form» i regi av Chicago Artists' Coalition. Her kunne besøkende sende tweets til @TweetRoach med kommandoer som #TweetRoachLeft og #TweetRoachRight.

Ransom understreker at kakerlakken har på seg den elektroniske ryggsekken i korte perioder per dag, og at det kun er mulig å kontrollere den fra Twitter på spesifikke tidspunkt. I tillegg er systemet programmert slik at ikke mer enn én kommando slippes gjennom hvert 30. sekund.

For Ransom er poenget med installasjonen å utforske likheten mellom kontrollen av insektet og hvordan dagens samfunn med konstant Internett-tilgang påvirker individet.

Se Twitter-kakerlakken i aksjon på YouTube:


(Kilde: Chicago Artists' Coalition)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen