Test

Stylet utgave av Motorola Razr V3

Testresultater

Motorola Razr V3i

Positive ting Tynn, lekkert design
Negative ting Dårlig kamera, ikke hodesett, lite for pengene
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Motorola Razr V3i

Positive ting Tynn, lekkert design
Negative ting Dårlig kamera, ikke hodesett, lite for pengene
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
Etter enorm suksess med Motorola Razr V3, har verdens nest største mobilprodusent bestemt seg for å melke flere kroner ut av mobilglade forbrukere. Og hva er da bedre enn å kvesse barberbladene og lage en ny versjon av superselgeren Razr; nemlig V3i? Men er forskjellene store nok til at den verdt pengene?

Undertegnede er en av de få som ikke knuget den første Razr-modellen til brystet. Jo, visst er den både stilig og lekker, men for det første var den dyr, for det andre gikk den igjen i annenhver skjortelomme, stresskoffert og ikke minst i enhver hånd som skrytende viste frem den lekre mobiltelefonen.

Plagiat
Vi konstaterer at V3i har så godt som identiske mål med den opprinnelige modellen. Flaks – så får også jeg vise frem den stilige, råslanke mobiltelefonen på varme sommerdager.

Utseendet har den fortsatt med seg, og de 5 grammene den har lagt på seg er ikke nok til å skjemme V3i ut av søkelyset – selv ikke i bikinisesongen.

Men for å være ærlige tror vi V3i med fordel kunne lagt på seg enda noen gram, og heller fått plass til flere forbedringer. Med det lille som er gjort av forandringer er vi nemlig ikke sikre på om V3i fortjener å forbli i det berømte rampelyset.

Oppgradert?
Under panseret på V3i finner vi ikke så veldig mange oppgraderinger. Den har riktignok fått bedre kamera med megapikseloppløsning, men bildene blir allikevel ikke noe særlig å skrive hjem om. Bildene egner seg best til å sende som MMS-bilder, og ikke til å forevige viktige hendelser.

En god grunn til akkurat det er problemene vi møtte på da vi skulle overføre bildene til datamaskinen. Det følger ikke datakabel med telefonen, så vårt valg falt på Bluetooth.

I løpet av parringen med datamaskinen opplevde vi at telefonen skrudde seg av. Ikke en, men hele tre ganger gikk den i vranglås før vi kom i mål. Da vi skulle overføre første bilde, gikk den i vranglås et par ganger til – ikke spesielt gunstig med andre ord.

Selv om V3i er en oppgradert versjon har den nemlig den gamle Bluetooth-standarden. Om det er grunnen, eller om det er telefonen som hoster litt, vet vi ikke.

Fortsatt treig
Det er ikke bare Bluetooth-standarden som kunne trengt videre oppgradering. Til å være en såpass dyr telefon, skulle vi også ønske at den hadde fått EDGE eller 3G så vi kunne brukt den som modem på forretningsreise, eller fått litt fart på surfingen i nettleseren på telefonen.

Nettleseren er nemlig ikke så verst. Skjermen på 176x220 punkter har helt grei fargegjengivelse. Vi kunne satt både bedre skjerm og bedre nettleser på ønskelisten, men den gir tross alt en helt grei oversikt over nettsiden du er inne på. Det er ikke noe problem å se hva du driver med, men det er kjedelig å sitte i flere minutter å vente på at første del av siden åpner seg.

Underholdning
Det som imidlertid er oppgradert er muligheten til å sette inn minnekort i telefonen. Dermed kan du selvsagt lagre massevis av bilder, musikk og spill på telefonen din.

Det følger ikke med hodesett i mobilen, så ønsker du å bruke den som MP3-spiller kan det være lurt å gå til anskaffelse av et slikt, samtidig som du kjøper et større minnekort.

Det ligger et utvalg av spill på telefonen og vanlig kabal er et av valgene. Dessverre er mobilen ganske treig, så selv om du kan laste ned ytterligere spill vil du neppe få den helt store gleden av dem.

Grei mobil
Lyden i Motorola V3i er det ikke noe å si på. Om du bare trenger en telefon å ringe med er ikke V3i det verste valget. Er tekstmeldinger din store last, har Motorola V3i svaret på det også.

Tastene er gode, og vi synes det går overraskende bra å bruke Motorolas stavehjelper iTap – til tross for at vi er ”oppfostret” med T9. Ekstra pluss skal Motorola ha for den dedikerte meldingsknappen som tar oss rett fra tastaturet og inn i meldingsboksen.

Er du ute etter en lekker mobiltelefon med gode telefonfunksjoner, og ikke vil ut med de helt svimlende summene, er V3i en aktuell kandidat. Ønsker du en mobiltelefon med godt kamera, MP3-spiller og andre artige funksjoner, anbefaler vi deg å ta en god runde i butikken før du bestemmer deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen