Refleksjon

STUDIO: Serena Maneesh

Serena Maneesh

Med mange timers oppvarming fra Synkope og The Low Frequency in Stereo var publikum sprengklare til å få med seg Serena Maneesh.

Slik så det ut da Serena Maneesh ikke var på scenen.
Slik så det ut da Serena Maneesh ikke var på scenen.

Det første kvarteret besto av en tom scene dekka med ensarta støy. Publikum var utmattet før bandet entret scenen. Volumet var helt på trynet og fungerte som insektspray på et publikum som så stadig mer daukjørt ut. Instrumentene var umulig å skille fra hverandre og frontfigur Emil Nikolaisen rallet rundt i sin egen verden mens han skrålte litt i mikrofonen og dro litt å noen tråder som hang fra taket.

Heldigvis sto det bedre til med oppvarmingsbandene.

Synkope

Synkope var oppvarmingen før oppvarmingsbandet The Low Frequency in Stereo. Up and coming og vinnere av årets demoboks-konkurranse var det knyttet en viss forventing til bandet. I intervjuer har Synkope uttalt at de er et liveband som gjerne kan danses til, og det fikk de vist på lørdag kveld. Bare synd at det ikke var noen som danset, men det var ikke fordi musikken ikke fenget!

Synkope var til tross for sitt ukjente navn kveldens høydepunkt.
Synkope var til tross for sitt ukjente navn kveldens høydepunkt.

Synkope innfridde. Fremførelsen besto av intens saksonfonrock med hyppige lyriske innslag. Det var postmoderne - mer på den morsomme enn den forvirrende måten. Synkope er en miks av sceneutstråling (spesielt saksofonist Erik Nerheim og hans lyrikkfremføringer), mye ironi og til sist et snikende alvor som viste at Synkope ikke bare er et tulleband.

The Low Frequency in Stereo

Bandet fra Haugesund har siden det selvtitulerte debutalbumet i 2002 oppnådd stadig tykkere overskrifter på internett og i aviser. Lovordene har haglet, ikke uten grunn.

På Betong kjørte de på fra start. Gitarist Njål Clementsen var helt i sin egen musikkpsykedeliske ekstase der han sto lent over sikkerhetsgjerdet mens han klamret seg til gitaren. Resten av bandet (nå utvidet til fem stykker med det nye medlemmet Linn Frøkedal) var også suverent. Den spaca rockesounden hadde et suggererende driv over seg. Det eneste å utsette var vokalen til Hanne Andersen som så ut til å være glemt av søvnige teknikere.

Mange mener at 2007 er året da The Low Frequency in Stereo virkelig får sitt gjennombrudd. Med konserter som den på Betong er det godt mulig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen