Refleksjon

STUDiO: Samvirkelaget + Yoga Fire

Både oppvarmingsbandet Yoga Fire og hovedattraksjonen Samvirkelaget består av godt erfarne musikere som har valgt å starte nye band. Det viste seg å gi en heftig konsertopplevelse. Energien fra to duggfriske band kombinert med erfaringen til de dyktige musikerne ga en intens konsertopplevelse.

Supergruppe.
Supergruppe.

Samvirkelaget

Supergruppa Samvirkelaget ga studentene på Betong både god musikk og gode historier.

Det er nevnt før, men det må nevnes igjen: kombinasjonen rap og ska er underlige greier. Som delikatesseverdenens mest usannsynlige rett: blåmuggost og sjokolade (helt sant!) er fusjonen Hoppalong Knut og Gatas Parlament en umiddelbar hit. For undertegnede, og det er sikkert noen som lar seg tråkke på tærne nå, viste Samvirkelaget at de er et ypperlig eksempel på når summen er større enn delene.

Interaktiv teatermusikk

Å se Samvirkelaget på Betong var litt som å være på teater: man kunne velge å se på det sinnsyke sceneshowet til vokalistene Kristin Jensen, Aslak og Elling Batman, den laid-backe scratchinga til Don Martin eller tre rakryggende blåsergutter på sidekanten. Scenen gnistret av kjemi og det er liten tvil om at de to bandene har falt pladask for hverandre. Aslak og Batman var drevne på scenen (kanskje ikke så rart etter snart 15 års erfaring) og rappinga og vokalen til Jensen vekslet smertefritt frem og tilbake.

Kristin Jensen og resten av gjengen dro med publikum både på sang og dans. Interaktiv konsert fungerte genialt nede i den go-klaustrofobiske Betong-kjelleren på Chateu Neuf. Nesten alle låtene fra debutalbumet ”Musikk” var med og publikum sang høyt om at ingen skulle snakke med dem om interiør og at itjnaa kommer av seg sjøl.

En scenevant gjeng med kjemi.
En scenevant gjeng med kjemi.

Historiefortellere

Med sin vektlegging på tekst er rappere på mange måter en slags historiefortellere. Derfor er det også naturlig at det fortelles historier mellom låtene. Vitser, historier og generell kødding med hverandre og publikum var en del av pakka – og det fungerte. Spontane innfall og kommunikasjon med publikum ble ispedd knallbra musikk feilfritt fremført. På avslutningslåta Bella ciao (opprinnelig en italiensk opposisjonslåt) gikk hvert enkelt medlem av bandet av scenen helt til det kun sto èn ensom trubadur igjen. Lysene ble slukket mens trubaduren, fremdeles blåsende på sin trompet, ble båret av scenen. Snakk om valuta.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen