Studie bekrefter popup-idioti

Ser denne ekte ut for deg?
Ser denne ekte ut for deg?

Vi datafolk ler gjerne av personer som klikker på falske dialoger som egentlig er annonser. Et studie ved statsuniversitetet i North Carolina har vist at det er svært få som ser forskjell på slike annonser og ekte Windows-dialoger.

I studien ble fire forskjellige dialog-bokser vist på tilfeldige tidspunkt under bruken av ulike nettsider. Deltagerne i studien trodde de ble testet på informasjonen de fant på nettsidene. Alle dialogene som ble vist hadde samme tekst, som mange av oss gjerne kjenner igjen: The instruction at '0x77f41d24 referenced memory at '0x595c2a4c.' The memory could not be 'read.' Click OK to terminate program..

Det var derimot forskjellige dialoger som ble vist, hvorav kun en var en ekte Windows-dialog. De andre dialogene hadde ulik grad av likhet, noen viste maksimerings- og minimeringsknappene, og den som burde være lettest å se hadde en statuslinje.

Av de 42 studentene som ble testet, så klikket 26 OK på den dialogen som så helt ekte ut. På to av juksedialogene klikket 25 OK, mens på den tredje (den med statuslinjen vist over) var det 23 som klikket OK. Bare 9 personer lukket vinduet på denne dialogen, to mindre enn antallet som hadde lukket den ekte dialogen.

Klikket du på noen av bildene i denne saken? Fortell om det i forumet...

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen