Studentutstilling i ”Fangehull”

Pressemelding

 

Alternativ tekst mangler

 

Fotodebutanter stiller ut i ”fangehull”

De første 40 fotostudentene fra studiet Digital fotograf ved Utdanningshuset er nå ferdig med skoleåret og presenterer eget arbeid i en spennende og innholdsrik utstilling. De viser vel 200 fotografier i Oslos kanskje mest særpregede lokaler.

Foto: Samia Einbu
Foto: Samia Einbu

Katakombene
Godt skjult under Westerdals reklameskole i Fredensborgveien, ligger dype kjellerganger og store underjordiske haller - totalt mer enn 1500 kvadratmeter. Det sies at straffanger fra Akershus var med å grave ut nettverket av ganger og rom. Tidlig på 1800-tallet ble det brygget øl i kjellerlokalene med vann som gikk i rør fra Akerselva. Katakombene har også vært brukt til filminnspilling av den helsprø Prima Vera-filmen Hellig Olavs Menn.

Robert Sannes: -Imponert
Fotograf og billedkunstner Robert Sannes er en av foredragsholderne ved Digital fotograf-studiet.
-Jeg er imponert av alt arbeidet som er gjort rundt utstillingen. Mange av bildene er svært uttrykksfulle og viser en lovende høy estetisk kvalitet. Her finner du mange bilder du ikke blir lei av å se på, forteller Sannes.
- Studentene har generelt vist en sterk progresjon i løpet av studiet, og hos enkelte kan du allerede spore et særpreg i bildene. Jeg er overbevist om at vi vil se mer til arbeidene fra flere av disse fremover, både innen reklame, reportasje, portrett og kunstfotografi, uttaler Sannes.

I tillegg til rundt 200 fotografier viser de nyutdannede slideshow og video. Det mørke og mystiske som man fornemmer i katakombene dukker opp i mange av bildene.

Fem deler
Utstillingen er inndelt i fem avdelinger som finner sted i hver sin hall. Hallene vil ha følgende tematisk innhold: Mennesker og livet, Mørket og mystikken, Studentfotografier, Video og Multimediashow.

Sangerinnen Anette Gulbrandsen opptrer på vernissagen fredag 9. juni kl. 19.30. Informasjonssjef i Fotorådet, Knut Førsund, vil også si noen velvalgte ord om utstillingen etter Gulbrandsen har underholdt gjestene.

Utstillingen finner sted i Fredensborgv. 24 i Oslo ved Westerdals School of Communication.

Åpningstider:
Fredag 9. juni kl. 19.30-23.30
Lørdag 10. juni kl. 13-17
Søndag 11. juni kl. 13-17
Mandag 12. juni til torsdag 15. juni kl. 17-20
Fredag 16. juni kl. 17-21
Lørdag 17. juni kl. 13-17

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen