Studentrabatt, takk!

På mange skoler her hjemme benytter studentene kort for å identifisere seg, slippe inn på skolen, og noen steder å betale for mat i kantina eller for å bruke kopimaskinen. I det hele tatt kan et smart studentkort være veldig nyttig. Det kommer ikke som noen overraskelse at de i japan har tatt dette konseptet et steg videre og skal begynne å bruke mobilen som studentkort.

Fra og med april neste år kan nemlig studentene ved Kanagawa Institute of Technology legge igjen kortet sitt hjemme. Nå skal de nemlig bruke mobiltelefonen som studentkort. Rektoren ved universitetet, Kosei Oguchi, har klokketro på den nye løsningen. – Ingen student glemmer å ta med seg mobiltelefonen, ikke engang om han glemmer bøkene sine.

Mobiltelefonen skal brukes til å åpne dører og å få tilgang til å surfe på internett med skolens datamaskiner. Studentene skal også kunne melde seg på studier med mobiltelefonene sine. I tillegg får de rabatter på kino og i butikker med mobilstudentkortet. Studentene trenger ikke å kjøpe seg nye telefoner, da systemet er basert på et lite program som du installerer på mobiltelefonen.

Det er ingen hemmelighet at ungdom i Japan er mobilgale, så alt ligger til rette for at studentene raskt blir fortrolig med systemet. Vi har tidligere skrevet om hvordan folk bruker telefonene sine i Japan i saken "Det mobilgale landet". De er heller ikke så langt unna i Sør-Korea, hvor ungdommene blir avhengige av mobiltelefonen sin og opplever abstinenser om de går uten, som vi skrev i saken "Skulker for å taste".

(Kilder: iol.co.za, allheadlinesnews.com, mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen