Studenter velger bort informatikk

Studenter ved norske høyskoler over hele landet viser seg å velge noe annet enn informatikk. I 1999 var det 6 000 informatikkstudenter i Norge. I år har tallet falt til ca. 2 000. Nå er det stort sett bare Oslo, Bergen og Trondheim som tar imot rene informatikkstudenter.

– Informatikk var blant våre viktigste studier for få år siden. De siste årene har vi hatt problemer med å få nok studenter til dette studiet, og det gjelder også flere andre høyskoler, sier rektor Solfrid Vatne ved Høgskolen i Molde til NTB.

Vatne mener flykten kan ha sammenheng med krisen på IT-sektoren for noen år siden. Samtidig er statens finansieringssystem ødeleggende for de små fagene. Mange høyskoler tilbyr mer "moteriktige" trender.

Professor i informatikk ved Høgskolen i Molde og professor II ved Universitetet i Bergen, Kai Olsen, tror at mangelen på utdannede innenfor IT kan bli et problem for det norske samfunnet.

– Samtidig som informasjonsteknologien er i ferd med å ta over verden, er det stadig færre norske ungdommer som er interessert i faget, sier Olsen.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen