(Bilde: Concept Photo/Shutterstock.com)

Studenter velger bort TV

Internett dekker behovene for Oslo-studentene.

Det er vel neppe en overraskende trend at særlig unge mennesker i stadig mindre grad ser på tradisjonelle TV-kanaler, men heller foretrekker Internett-baserte tjenester. Nå foreligger det tall fra hovedstaden som ganske ettertrykkelig bekrefter denne utviklingen.

Avisen Dagens Næringsliv melder nemlig at studenter som leier hybler hos Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) gladelig velger bort TV etter å ha fått muligheten.

Bare 12 prosent valgte TV

SiO innførte nylig en ny ordning hvor TV-kanaler ikke lenger er inkludert i husleien, men nå må bestilles via en IP-TV-leverandør til en pris på 99 kroner i måneden for et knippe av de viktigste kanalene.

Av de 8400 studentene som leier bolig av samskipnaden var det visstnok kun 1000 som bestilte TV-tilbudet etter at dette ikke lenger var dekket av husleien. Dette tilsvarer bare rundt 12 prosent av beboerne.

Studentene har med andre ord mer enn nok med Internett, som altså er inkludert i husleien. Et par studenter som Dagens Næringsliv intervjuet i forbindelse med saken pekte på at strømmetjenesten Netflix dekker TV-behovene, og at nyheter og NRK er gratis tilgjengelig på Internett.

Disse intervjuene, og mer om hvorfor studentene velger bort TV, kan du lese hos Dagens Næringsliv.

Strømmetjenestene utvikles stadig: Nå skal Netflix produsere sin aller første spillefilm »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen