Studentenes elbil slår Tesla på rekkevidde
Teknofil
(Bilde: Sunswift.com)

Studentenes elbil slår Tesla på rekkevidde

Sunswift eVe kan kjøre hele 800 kilometer på én lading.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Studenter fra University of New South Wales (UNSW) i Australia har utviklet en ny elbil, som kan gi selv Tesla noe å bryne seg på – i alle fall på et par områder.

Sunswift eVe, som den heter, har nemlig oppnådd den høyeste gjennomsnittshastigheten over 500 km på én batterilading, melder Wired.com. Rekorden er nå på over 100 km/t i snitt.

Maksrekkevidden på hele 800 kilometer (ifølge produsenten) kan ikke matches av noen elbiler på markedet i dag. Til sammenligning kan Tesla Model S ifølge produsenten kunne kjøre inntil 480 kilometer per lading. Topphastigheten til Sunswift eVe er derimot «bare» 132 km/t, foreløpig.

Kan lades med solceller

Elbilen har solceller på taket også, men dette var ikke aktivert under rekordforsøket. Foruten den store rekkevidden, er det nok dette som er mest interessant.

Med åtte timers lading i solskinn – noe de har mye i Australia – skal batteriet angivelig klare å lade nok til at du kan kjøre i to timer. Det tar for øvrig mellom fem og åtte timer å lade opp bilen via en stikkontakt.

Litt juks?

Den holder kanskje en høyere gjennomsnittsfart og kjører lenger enn selv Tesla Model S, men på utstyrssiden må nok Sunswift eVe omtrent se seg slått av selv en Buddy. Student-elbilen har verken air condition eller skinnseter, eller flere av de andre finessene du forventer å ha i bilen. To-seteren er strippet ned til det aller nødvendigste, som en prototype. Derfor er det nok ikke helt «fair» å sammenligne den med elbilene du ser kjøre i kollektivfeltet. 

At batteriet delvis kan lades via solceller kan derimot være spennende i for fremtiden. Nå jobber oppfinnerne med å gjøre Sunswift eVe til den første lovlige, solcelledrevne bilen i Australia. Det håper de å få til i løpet av året.

Les mer om prosjektet på Sunswift.com.

Tesla og andre elbiler kan bli dyrere
Norges momsfritak kan være ulovlig, mener EU »

(Kilder: Sunswift.comWired.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen