Stryker som fluer

Det svenske selskapet TCO har siden slutten av 2001 gjennomført en kvalitetstest på mobiltelefoner, der faktorer som strålingsverdi, brukervennlighet og miljøvennlighet står i høysetet. Testen inneholder en rekke forskjellige punkter, som alle må bestås for at TCO skal godkjenne mobiltelefonen.

Til nå er det svært få mobiltelefoner som har sluppet gjennom det trange nåløyet som sperrer veien for å bli godkjent av TCO. Enten er det det ergonomiske med telefonen som ikke er bra nok, eller så kan strålingsverdien være for høy. At batteriet inneholder for mye miljøskadelige stoffer faller heller ikke i smak hos den kresne juryen.

Det er ikke mer enn et par dager siden TCO testet den siste puljen av mobiltelefoner, som bestod av 10 forskjellige modeller. Av disse ti var det kun tre som bestod samtlige krav: Siemens S65, LG T5100 og Nokia 6260.

På listen over telefoner som ikke kvalifiserte til å bli TCO-godkjent finner vi blant annet Samsung SGH-E800 og Sony Ericsson K500i, samt den etter hvert så omtalte Motorola MPx200.

Totalt i år har TCO testet 35 forskjellige modeller, der kun 10 modeller fikk status som TCO-godkjent. Blant telefonene som bestod testen er LG G7100 og Samsung V200. Av modellene som ikke fikk godkjent TCO-kravene kan vi nevne Sony Ericsson P800 og P900, Nokia 6600 og 6230, Siemens SX1 og Samsung SGH-E700. - Det er ikke lett å være mobilprodusent i dag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen