TEST: Strong SRT8950 hybridmottaker

Test Strong SRT8950 hybridmottaker

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Vi har testet den nye dekoderen til RiksTV

Gir deg smarte løsninger på TV-en.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Vi sitter igjen med litt blandede følelser for Riks TVs nye dekoderboks, Strong SRT8950. Idéen er god og det kunne virket veldig bra, men det er for mange irritasjonsmomenter til at dette blir en innertier.

Fjernkontrollen virker lite gjennomført. Siden RiksTV bruker den samme fjernkontrollen som til storebror SRT8965, er det en del knapper som ikke virker på den nye dekoderen. I tillegg tar vi oss stadig i å trykke feil. Exit-knappen er merket som en backspace-knapp, og er også plassert som en backspace-knapp.

Er man langt inne i et søk eller noe annet i YouTube, er det ekstremt irriterende å bli sendt tilbake til start, spesielt med tanke på hvor lang tid det tar å komme seg inn igjen.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det bringer oss over på tregheten som vi hele tiden merker. Skal du bytte kanal er det aldri under fire sekunders ventetid, og hele 30 sekunder om du har planer om å se på noe på YouTube.

Underholdningsportalen Ekstra er spennende. Den er veldig minimalistisk, med bare det helt grunnleggende. Det liker vi, for hvor ofte bruker du egentlig noe særlig mer enn de grunnleggende underholdningsprogrammene? Du har filmleie, musikk, YouTube og et par andre innholdsleverandører, det holder for de fleste.

Ekstra har vi stor tro på, i alle fall på sikt, når ting får satt seg bedre og utvalget utvides.

Legg om TV-hverdagen

En løsning som vi synes fremstår som mye mer smidig er å bruke en CAM-modul. Da slipper du en ekstra boks, samtidig som du bruker TV-ens fjernkontroll til å bytte mellom kanalene. Du går riktignok glipp av Ekstra-tjenesten, men det er mange andre produkter der ute som kan gi deg tilsvarende innhold.

Ved å kjøpe en medieboks i tillegg kan du i stor grad skreddersy din egen underholdningshverdag. Slike bokser har gjerne støtte for strømmetjenester som Netflix og HBO, og prisen på begge disse to tilsammen er gjerne lavere enn det du må betale for en typisk programpakke.

En slik løsning har likevel sine ankepunkter. RiksTVs Ekstra har et større fokus på norske produkter, det skal godt gjøres å finne en løsning som inkluderer utvalget som RiksTV har fått til, spesielt om vi ser det i lys av at også TVNorge er på vei inn i portalen.

Det er mange måter å bruke TV-en til underholdning. Her kan du lese om tre metoder for å gjøre TV-en til et underholdningssenter »


+ Stabil
+ Støyfri
+ God grafikk
+ God bildekvalitet
+ Billig
+ Gir tilgang til underholdningsportalen Ekstra


- Treg
- Trenger kablet nettverk, eller nettverksbro
- Lite gjennomført fjernkontroll

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen