TEST: Strong SRT8950 hybridmottaker

Test Strong SRT8950 hybridmottaker

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Vi har testet den nye dekoderen til RiksTV

Gir deg smarte løsninger på TV-en.

Håpløs fjernkontroll

Denne irriterer oss.
Denne irriterer oss.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Bærebroen mellom deg og SRT8950 går via fjernkontrollen, og da er det litt synd at denne skaper så mye irritasjon. Ved første øyekast ser den både liten og billig ut. Dette er spesielt surt om du har en flott fjernkontroll til TV-en din allerede, for om du vil ha SRT8950 inn i stuen blir du nødt til å bruke den nye fjernkontrollen til å kontrollere kanalvalg og så videre.

SRT8950 har den samme fjernkontrollen som den mer avanserte SRT8965, det betyr at det er en rekke knapper på fjernkontrollen som ikke virker. Du kan trykke på opptaksknappen til du blir grønn i ansiktet, men det hjelper ikke, for SRT8950 har ikke opptak.

I tillegg lar vi oss irritere over layouten. Når du skal søke opp et filmklipp på Ekstra-tjenesten må du taste inn navnet først, dette er tungvint i seg selv på en fjernkontroll. Om du så skriver en feil bokstav, og vil slette denne, så må du passe på. Knappen som fremstår som naturlig å bruke fjerner nemlig alt du har tastet inn, slik at du må begynne på nytt. Knappen du trenger er plassert langt under, med en tilbakepil med snurr på.

Helt låst er du ikke. Enkelte fjernkontroller kan læres opp, og det finnes tredjepartsløsninger i form av en universalfjernkontroll. Likevel synes vi at en produkt som i teorien skal brukes hver dag burde kommet med noe bedre.

Enkel og grei EPG

Vi opplever EPG-funksjonaliteten i SRT8950 som god, selv om den kanskje er litt enkel. Her har du full oversikt over alt som kommer. Dersom du ser på programmer som er delt opp i mindre deler, vil du også kunne se når de forskjellige underdelene starter.

Dette er veldig greit når for eksempel ungene maser om å få se én ekstra ting på barne-TV. Da kan du raskt skjekke hvor lange neste innslag varer, før du sier ja eller nei.

Ikke veldig rask

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det slår oss ganske tidlig at endringer mellom ulike kanaler og ikke minst bruk av Ekstra-tjenesten er noe som tar tid. Vi tok frem stoppeklokken for å få noe litt mer håndfast.

Bytte av kanaler tar mellom fire og åtte sekunder, noe som fremstår som lenge når man sitter der og vil titte litt rundt. Setter vi SRT8950 opp mot en av de virkelig tidlige boksene fra RiksTV, Grundig DTR 8740 MHP, blir vi litt overrasket. Grundig-boksen fremstår som raskere.

Kanalbytte på den gamle boksen går stort sett på fire sekunder, altså det samme som minstetiden til SRT8950. Likevel oppleves det som raskere, siden lyden ofte kommer allerede etter 2,5 sekunder. Bruker du en CAM-modul kan du derimot oppleve større forskjeller. Med en CAM-modul i Samsung UE37C5105 målte vi kanalbyttetiden til mellom syv til åtte sekunder, hver gang.

Slik kan kanalbyttet se ut.
Slik kan kanalbyttet se ut.

Det er ingen grunn til å krisemaksimere dette, vet du hva du skal se, og hvor det går, så er andre ting viktigere enn om det tar to eller fire sekunder å komme seg inn.

Det drøyeste er det likevel Ekstra-tjenesten som står for. Fra vi trykker på ekstraknappen, og til den første filmsnutten starter i YouTube tar det 30 sekunder. Bare oppstart av ekstramenyen tar ti til elleve sekunder. TV2 starter fra ekstramenyen på 12 til 13 sekunder. Dette gjelder uansett om vi bruker nettverksbroen eller kabel direkte til ruteren.

Dette er kanskje ikke noe som fremstår som all verdens av tid, men når du sitter i sofaen og er klar for litt underholdning føles det som verden står stille.

Gjør vi samme øvelsen med en Samsung Galaxy SII bruker vi under ti sekunder, det samme gjelder for en Apple iPad 2.

Bra bilde

En typisk meny på SRT8950.
En typisk meny på SRT8950.

Heldigvis er bildekvaliteten bra, og det er sentralt. Det er nemlig bildet du skal se det meste av tiden, med mindre du er av typen som hele tiden bytter kanal. Vi har overhodet ingenting å utsette her. De TV-kanalene som sender i HD fremstår som skarpe og fine.

Menyene er også ganske pene, men vi holder faktisk en knapp på Grundig DTR 8740 MHP, som vi synes har litt mer delikate menyer. For all del, jobben blir gjort uansett, og mange vil sikkert foretrekke menyene på SRT8950.

Bli med over på siste side, så avlegger vi dom over dekoderen »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen