TEST: Strong SRT8950 hybridmottaker

Test Strong SRT8950 hybridmottaker

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Vi har testet den nye dekoderen til RiksTV

Gir deg smarte løsninger på TV-en.

Det er enkelt å koble opp SRT8950, du kobler antennekabelen inn på baksiden og kobler til strømmen. I tillegg må du koble til TV-en din, da typisk via HDMI. For eldre TV-er er det scart som er det aktuelle. Som nevnt på forrige side, må du også koble boksen til et kablet nettverk for å bruke underholdningsportalen Ekstra.

Programkort hører med.
Programkort hører med.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Diverse tilkoblinger.
Diverse tilkoblinger.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Programkortet må også på plass. Sporet for programkortet finner du bak en liten luke foran på høyre side.

Første gangen du setter i gang dekoderen vil den kjøre et søk etter tilgjengelige kanaler. Mens dette søket kjører kan du gjerne lese avisen, eller finne på noe annet, for søket tar lang tid.

Ekstra har sine mangler

TV2s tilbud når du selv vil ha det.
TV2s tilbud når du selv vil ha det.

En av de store salgsargumentene for SRT8950 er underholdningsportalen Ekstra, som gir deg en rekke funksjonaliteter av typen vi gjerne finner i smart-TV-er og tilsvarende apparater.

For det første kan du se klipp du gikk glipp av på TV 2 i løpet av uken som gikk, via en løsning som er basert på TV 2 Sumo. Dermed kan du se nyheter, sporten, ulike former for underholdning og diverse serier, alt når det passer deg.

RiksTV informerer likevel om at noen av de innkjøpte programmene og seriene er rettighetsbelagte, og av en slik art at de ikke kan vises på andre tidspunkter enn det TV2 har satt opp på sendeskjemaet. TV 2 Sumo Basis er gratis, dersom du har RiksPakken fra før.

TV2 Sumo-applikasjonen viser en mosaikk, med bilder fra de tilgjengelige programmene, og titlene disse har.

Lite oversiktlig filmleie

Filmleie er en naturlig grunnstein i enhver smarttjeneste, og RiksTV har fått til et samarbeid med SF Anytime. De kan da by på flere tusen filmer i et bredt spekter. Et utvalg av filmene finnes i HD-format, men slettes ikke alle. Filmene leies for 9 til 59 kroner per film. Du får bra med informasjon om de ulike filmene, slik at det ikke bør komme noen store overraskelser.

Heldigvis er det ikke noe å utsette på bildekvaliteten.
Heldigvis er det ikke noe å utsette på bildekvaliteten.

Filmleie-biten er greit gjennomført. Du har i utgangspunktet fire valg, nye titler, mest populære titler, anbefalte eller søk. Ved de tre første får du bare presentert åtte filmer om gangen, dette gjør at det er litt vanskelig å få oversikten over utvalget.

Spesielt stusser vi over at du kan risikere å få samme film flere ganger i samme skjermbildet. Grunnen til det er at ulike varianter, som for eksempel oppløsningen, gir et nytt bilde. På det mest ekstreme opplevde vi at syv av åtte filmer var den samme grunnfilmen, forskjellen lå i at det var syv forskjellige biter av hovedfilmen.

Dekoderen gir deg også tilgang til YouTube. Det fungerer, men knapt noe mer enn det. Forslagene som kommer opp treffer ikke spesielt godt, og søkefunksjonen er tungvinn i bruk. I tillegg fungerer ikke tilbakeknappen på fjernkontrollen til denne applikasjonen, så dersom du vil se på noe annet på Ekstra-menyen må du helt ut, for så å starte på nytt.

VGTV er også på plass med en egen applikasjon. Her kan du se alt av sendinger fra VGTV, enten det er dagsaktuelle hendelser eller noe fra arkivet. Tjenesten er gratis, men krever en hybridmottaker som SRT8950 med nettforbindelse.

Beat er den siste applikasjonen som er på plass. Dette er en norsk musikktjeneste, på samme linje som Spotify og WiMP. Det innebærer at du kan strømme musikk fra et rikholdig bibliotek på nett.

Det kommer mer

Underholdningsportalen fra RiksTV er ikke ferdigstilt, det kommer hele tiden mer innhold. I løpet av våren 2013 kommer både TVNorges satsning inn på portalen, det samme gjør de ulike Disney-kanalene.

Bla om til neste side, så ser vi på hvordan boksen er i bruk »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen