Strømskapende bakterier

De to forskerene bak den nye batteritypen har funnet en bakterie som reagerer med karbohydrater og konverterer energien i stoffet over til elektrisitet. Denne unike organismen ble først funnet langt under jorda i Virginia.

Forskernes prototype-batteri skal ha levert kontinuerlig strøm uten påfyll i hele 25 døgn, noe som må sies å være oppsiktsvekkende. Foreløpig er det kun gjort forsøk der det har vært mulig å produsere nok strøm til å drive en liten kalkulator eller lyspære, men mulighetene ligger åpne, og dette må vel kunne kalles et gjennombrudd av de store på energifronten.

Denne måten å produsere energi på er nemlig både billigere og mer miljøvennlig enn alternative måter å skape energi fra fossilt brensel på, og ville for eksempel vært et veldig gunstig alternativ i utviklingsland med dårlig økonomi.

I framtiden kan det bli mulig å bruke denne teknikken i for eksempel mobiltelefoner og andre trådløse enheter, noe som ville vært en revolusjon for industrien. Se for deg at du går tom for strøm på mobilen langt ute i villmarka, og takket være en liten mengde sukker kan lade opp batteriet igjen. Vi er spente på fortsettelsen.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen