Strømmåler med SIM-kort

Sammen med strømmålerprodusenten Actaris har de utviklet en ny type strømmåler med et innebygget SIM-kort. Tanken bak det hele er at fjernavlesningen skal skje via GPRS på natten. Hele måleprosessen skal foregå nattestid, som er den tiden der det er mest ledig kapasitet i mobilnettet.

Månedlig avlesing

Bakgrunnen for det nye samarbeidet mellom mobiloperatøren Vodafone Sverige og Actaris er at alle svenske strømleverandører må begynne å lese av strømmålere en gang i måneden fra og med 2009.

– Med vår og Actaris helhetsløsning kan strømleverandørene på et effektivt sett møte omstillingen som må gjøres for å møte de nye retningslinjene. På denne måten slipper de å investere i nytt kommunikasjonsutstyr, da GSM-nettet dekker nesten hele Sverige. Kostnadene for publikum vil heller ikke øke siden investeringskostnadene vil bli holdt nede, sier Geraldine Wilson, leder for Vodafone Sveriges kommersielle organisasjon.

VDe nye typene av strømmålere med innebygd SIM-kort vil kunne fjernavleses via mobilnettet. Det er Vodafone og Actarisskal som skal ha ansvaret for drift og vedlikehold av kommunikasjonssystemet, samt det å utvikle et sentralt datasystem som samler sammen og overfører informasjonen till strømleverandørenes faktureringssystem.

Ved å fjernavlese strømmåleren på nattestid når mobiltrafikken er mindre utnyttes nettets kapasitet bedre. Det innebærer også at større mengder informasjon om strømforbruket kan overføres fortere og mer presist til strømleverandørenes fakturasystem.

Rob Rickard Skandinaviasjef for Actaris ser på samarbeidet med Vodafone som et viktig skritt for å utvikle automatiske målersystemer i andre land enn Sverige.

– Mulighetene i vårt samarbeid med Vodafone Sverige er enorme, og vi sikter på å lede an i utviklingen av automatiske strømmålere mange år frammover, sier han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen