Guide

Strømforsyningens kabler og kontakter


Definisjon

En strømforsyning er en enhet som supplerer elektrisk energi til en belastning.

Strømforsyningen er for mange en grå og kjedelig boks som er gjemt bort i et mørkt hjørne av kabinettet. Fokuset på strømforsyningen er for de fleste langt mindre enn fokuset på selve kabinettet, og pris går ofte foran kvalitet når produkter skal handles inn.

Strømforsyningen, eller PSU (Power Suply Unit), leverer strøm og riktig spenning til hver lille bit med elektronikk i maskinen din. Den inneholder selv masse elektronikk som konvertere vekselspenningen fra strømnettet, til likespenning som komponentene i maskinen benytter seg av.

Ut av strømforsyningen kommer det et kaos av kabler og kontakter, og det er i grunn kun disse man bør skjønne noe av. I denne guiden skal vi forklare deg hva hver enkelt kabel og kontakt er til, samt litt ekstra.

Vi gjør oppmerksom på at denne guiden tar opp emner som kan føre til skader på mennesker og utstyr, hvis man ikke er forsiktig og gjør ting rett. Hardware.no tar ikke ansvar for skader som følge av denne eller andre artikler publisert på dette nettstedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen