Strømforsyning for skjermkort

Alternativ tekst mangler
FSP VGA Power
(Bilde: X-bit labs)

Dagens skjermkort-toppmodeller er noen effektkrevende monstre, gjerne med effektforbruk i 100 Watt-klassen. Det setter sine krav til den stakkars strømforsyningen i PC-en, som i tillegg skal drive prosessorer, harddisker og annet tilleggsutstyr.

FSP forsøker seg med en løsning på effektproblemet, ut over det å bare bytte ut den eksisterende hovedstrømforsyningen i maskinen. Deres Vga Power er nemlig en egen strømforsyning bare for skjermkortet, eller skjermkortene, i maskinen.

Med en oppgitt effekt på 300 Watt (25A for +12V) skal enheten kunne drive selv et par Radeon X1900 XTX i Crossfire-oppsett. Strømforsyningen passer rett inn i en 5,25"-brønn og skrur seg på automatisk når man starter PC-en. Den skal kunne benyttes med strømkontakter med alt fra 100 V til 240 V spenning.

To temperaturstyrte 40 mm-vifter sørger for rett arbeidstemperatur for strømforsyningen. Støynivået er foreløpig ukjent, men vi frykter at to såpass små vifter fort kan vise seg å støye en del.

Enheten er ustyrt med blått LED-lys i fronten. Forhåpentligvis blir det mulig å slå av lyset for de som ikke digger sånt, men det gjenstår å se.

Produktet lanseres offisielt på kommende Cebit-messen. Prisen er foreløpig ukjent.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen