Strøm på farten

Det nye produktet fra Freeplay har fått navnet FreeCharge, og er en fullverdig reserveløsning hvis man skulle gå tom for strøm på telefonen under ubeleilige omstendigheter. Det som gjør denne nødladeren unik i forhold til andre patenter, er at man kan generere strømmen selv ved å sveive et håndtak på selve enheten.

Strømmen som blir generert vil videre bli lagret på et oppladbart batteri inne i laderen, slik at man når som helst kan koble til den døde mobiltelefonen via laderuttaket og utnytte den ferdig genererte strømmen for å gi telefonen nytt liv. Man kan også lade batteriet i selve telefonen direkte ved å sveive håndtaket på nødladeren mens denne er koblet til telefonen.

I følge produsenten skal fattige 45 sekunders sveiving generere nok strøm til en samtale med en varighet på fire-fem minutter, avhengig av hvilken telefon man har. Hvis man kun har telefonen liggendene skal det være nok strøm til at den kan være påslått i flere timer. Det går selvfølgelig an å sveive i mer enn 45 sekunder for å få lenger levetid på batteriet, og en egen indikator på nødladeren viser hvor mye strøm det er på det interne batteriet.

Freecharge blir levert med forskjellige innpluggingsmoduler for å kunne tilpasses flere mobiltelefoner fra flere produsenter, og skal fungere med rundt 80 prosent av telefonene på markedet i dag. I tillegg lover produsenten at det skal komme flere moduler etter hvert som det kommer nye mobiltelefoner på markedet.

Den nye nødladeren burde dermed absolutt ha muligheter for å havne på pakkelisten til erfarne friluftsmennesker og inter-rail turister.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen