Stresset uten mobilen?

Mens mange godt kan la mobilen ligge hjemme i timesvis, får andre full panikk hvis telefonen ikke ligger i lomma hele dagen. Mange av oss er i sistnevnte kategori, skal vi tro en ny undersøkelse som Norstat har gjennomført for Tele2.

Blant de 1001 nordmenn som deltok i undersøkelsen, svarte nesten 40 prosent at de opplever stress hvis de glemmer igjen mobilen når de drar på jobb og må leve uten den i åtte timer.

Kvinner stresser mest
I følge undersøkelsen blir kvinner mer stresset enn menn av å være uten mobiltelefonen. Mens 42 prosent av kvinnene blir stresset, er det bare 33 prosent av mennene som opplever det samme.

Og jo yngre du er, jo mer stresset blir du av å være uten mobiltelefon. Nesten 60 prosent av alle de spurte under 30 år får problemer når mobilen blir liggende igjen hjemme. For de over 50 år, blir bare 26 prosent stresset.

Det er ikke bare kjønn og alder som skiller de stressede fra de ustressede. Hvor du bor i landet har også noe å si. I følge Norstats undersøkelse er det Oslo-folk som stresser mest. Så mange som 44 prosent av hovedstadens borgere blir stresset av å glemme igjen mobilen hjemme. Til sammenlikning tar bare 33 prosent av vestlendingene det like tungt.

(Kilder: Tele2/Norstat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen