Stresset? Ring en delfin!

Forskere ved et delfin-reservat i Irland har startet et samarbeid med den britiske telegiganten Vodafone, der formålet er å utvikle en tjeneste som lar deg høre avslappende og humørspredende lyder fra de harmoniske pattedyrene.

Det er spådd at tjenesten blir uhyre populær blant utålmodige bilister som står fast i rushtrafikken. Med en høyttaler-basert håndfri i bilen kan du bare lene deg tilbake og høre de intelligente skapningene diskutere livet i lagunen.

Prosjektet blir muliggjort ved å installere undervanns-høyttalere i reservatet, som forøvrig er det eneste stedet i Irland der delfinene er tilgjengelige hele året.

Selv om mennesker bare er i stand til å høre en brøkdel av den vide frekvensen delfinene bruker til å kommunisere på, er utviklerne veldig optimistiske til tjenesten, som også betyr utvidede muligheter for delfin-interesserte marinebiologi-studenter som ikke har tilgang til disse dyrene.

Det gjenstår å se om tjenesten noengang blir tilgjengelig i Norge. Fram til da får delfinene ha hemmelighetene sine i fred for norske mobilbrukere.

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen