Stresser uten mobil


Er det dekning her, mon tro?

Hovedgrunnen til at folk flest reiser på ferie er å komme seg bort fra hverdagen og lade batteriene. Man skulle dermed tro at man lot PC-en og mobiltelefonen ligge fint hjemme eller på hotellrommet når isen skal fortæres på eviglange, hvite sandstrender.

Dette er ifølge Aftenposten ikke helt riktig. En undersøkelse gjort av reisebyrået Travelocity viser nemlig at vi ikke greier å slappe skikkelig av uten å være tilgjengelige. Hele åtte av ti spurte i undersøkelsen svarte at mobiltelefonen var på plass i bagasjen når de skulle på ferie.

Å ligge å slappe av på en strand blir ikke helt det samme hvis man hele tiden lurer på om man har fått noen tekstmeldinger eller ny e-post, noe som sannsynligvis er hovedårsaken til at folk flest vil plassere mobiltelefonen høyere enn kjølebagen på listen over ting man bør ha med seg på stranden.

Amy Ziff, som er redaktør for Travelocitys hjemmesider, sier at hun selv ikke greier å slappe av uten å ha med seg mobiltelefonen sin på stranden. Hun innrømmer også at hun er blant de seks prosentene som også må ha med seg BlackBerry-enheten sin, slik at også e-posten kan sjekkes jevnlig.

Det er unge mennesker som er mest avhengige av den elektroniske tilgjengeligheten, noe som i og for seg er logisk. Eldre mennesker har tross alt levd lenge uten noen form for trådløs teknologi rundt seg, mens unge i dag nærmest blir født med mobiltelefonen i hånden.

(Kilder: Aftenposten, Travelocity)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen