Streng spamlov i Hong Kong

Alternativ tekst mangler
(Bilde: sophos.com)

USA, Kina og Hong Kong er ifølge sikkerhetsselskapet Sophos verstingene i verden når det gjelder å sende ut uønsket e-post (spam).

Nå skal Hong Kong prøve å begrense dette med en ny lov. Spammerne risikerer snart opptil ti års fengsel pluss bøter på opptil 130 000 dollar. En av hensiktene med den nye loven er at Hong Kong ikke skal bli et eldorado for spamvirksomhet.

Dette skal være første gangen Hong Kong setter i verk en slik lov mot spam, mens Kina har på nåværende tidspunkt ingen slik lov. Loven er rettet både mot bedrifter som prøver å markedsføre sine produkter med spam, og mot enkeltpersoner som oppholder seg i Hong Kong når de sender ut spam.

Den nye loven er fortsatt ikke vedtatt, og detaljene er foreløpig ikke offentliggjort, men loven skal være skrevet etter erfaringer fra ulike antispamkampanjer fra det internasjonale samfunnet. Det er ventet at loven blir vedtatt senere i år.

Ifølge den nye loven er avsendere av e-postmeldinger pålagt å oppgi full informasjon om navn og adresse i sine meldinger. Dessuten må de fjerne adresser fra adresselister innen ti arbeidsdager, dersom de blir bedt om dette.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen