Test

Strekkoder forener papirdokumenter og e-blanketter

  • Endret
Adobes nye skjemaløsning med strekkoder bygger videre på styrken til Adobes dokumentformat PDF og Adobe Reader, programmet som er et av de mest nedlastede gratisprogrammene på Internett – over en halv million kopier har til nå blitt distribuert.

Adobes plattform for intelligente dokumenter styrkes nå ytterligere med todimensjonale strekkoder. Programmet hjelper bedrifter og myndigheter til å redusere sine kostnader og å redusere antall feil som oppstår ved manuell dataregistrering, det gir også systemstøtte til arbeidsflyten med skjemaer og blanketter både på papir og i elektronisk form.

Med den nye dokumentteknikken kan man unngå manuell dataregistrering i forbindelse med skjemaer i store volum – eksempler på områder det vil være effektivt er selvangivelser, søknad om konto og adresseendring.

Adobes løsning gjør det mulig for bedrifter å lage Adobe PDF-skjema som inneholder todimensjonale strekkoder, en teknologi som rommer mye mer informasjon enn tradisjonelle endimensjonale strekkoder. Skjemaene som distribueres til kunder eller andre mottakere via web, e-post eller som en CD kan fylles ut med hjelp av Adobe Reader, uansett om brukeren sitter oppkoblet mot Internett eller ikke.

Når skjemaet er ferdig utfylt omgjøres informasjonen automatisk i et format spesifisert av skjemaets formgiver. Det ferdige utfylte skjemaet med strekkoden kan så skrives ut av brukeren og sendes i et vanlig brev eller via faks. Mottakeren skanner enkelt inn strekkoden for raskt å overføre informasjonen digitalt og for videre behandling i de interne IT-systemene.

– Vår nye teknologi er med på å løse et konkret og kostbart problem som bedrifter og myndigheter over hele verden sliter med. Mange av våre kunder er pr i dag henvist til å bruke papirblanketter for å innhente informasjonen fra omverdenen. Med den nye løsningen kan du nå raskere få tilgang til mer nøyaktig data. Med systemer bygget opp rundt PDF trenger man nå bare et miljø for all håndtering av blanketter og skjemaer, både på papir og i elektronisk form, sier Tomas Nörgaard, salgssjef Enterprise Solutions Adobe Systems.

For å lage PDF-blanketter med strekkoder trenger man Adobe Acrobat 6.0 Professional sammen med plug-ins eller en fremtidig versjon av programmet Adobe Designer. Med Adobe Reader kan sluttbrukeren fylle ut og skrive ut disse skjemaene.

Serverprogrammet Adobe Document Server for Reader Extensions kan benyttes for å legge til ytterligere rettigheter i et PDF-skjema før det distribueres, noe som gir mottakeren tilgang til ekstra funksjoner som å lagre skjemaet eller fylle det ut “offline”. Når bedriften mottar utfylte skjemaer kan de skanne papirdokumentet og bruke et spesielt serverprogram fra Adobe eller et eksisterende IT-system for å hente frem informasjonen og sende den videre til andre system for behandling.

Det vil i løpet av 2004 bli kjørt en pilottest av løsningen og den blir kommersielt tilgjengelig på slutten av året som en del av Adobes utvalg av serverprodukter.

Informasjon om priser vil bli kommunisert i løpet av andre halvår.

Mer informasjon finner du her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen